De Nieuwe Leerweg

24 januari 2022
In 2024 zal de nieuwe leerweg de huidige mavo op alle scholen gaan vervangen. Het belangrijkste daarbij is dat een praktijkvak, bij onze school gekoppeld aan het profiel “economie & ondernemen”, een theoretisch vak zal gaan vervangen. Op Maimonides wordt daar al flink mee geoefend!

Zo was er deze week een presentatie van onze leerlingen van 4 mavo. Zij hebben in drie maanden tijd bij o.a. Nederlands, Engels en tijdens de mentorlessen een aantal opdrachten uitgevoerd in het kader van de vernieuwing van ons schoolplein. Tijdens de lessen hebben de leerlingen onder andere een enquête uitgezet en verwerkt, verschillende scenario’s uitgewerkt (gebaseerd op verschillende budgetten), andere schoolpleinen geanalyseerd. Hierbij is veel aandacht besteed aan een aantal vaardigheden dat bij het mbo ook wordt gevraagd, zoals samenwerken en presenteren. De eindpresentatie was goed voorbereid en uitgevoerd. Ook hadden de leerlingen allemaal een aandeel in de vlog, waar ze vertelden wat ze hadden gedaan tijdens hun tweedaagse beroepsstage, ook in het kader van economie & ondernemen.

De crowd fundingsactie in de vorm van een sponsorloop houden we nog te goed in het voorjaar, als de maatregelen dit toestaan. Wat de leerlingen in ieder geval willen aanschaffen zijn picknicktafels. Daar gaan we nu al voor zorgen!
Media
  • Nieuwe Leerweg Logo