Over Maimonides

JSG Maimonides heeft een ruim (voortgezet) onderwijsaanbod in huis: mavo, havo, vwo en telt 168 leerlingen.

Maimonides is een brede Joodse school die midden in de samenleving staat. We hechten aan de open, positieve sfeer op school waar mensen respectvol met elkaar omgegaan. Leerlingen, het team en ouders kiezen bewust voor Maimonides en hebben daardoor een sterke band met de school. Door die betrokkenheid ontstaat er een sfeer waar  leren en de individuele ontwikkeling door onze leerlingen als leuk en waardevol wordt ervaren.  

Maar we leren natuurlijk vooral met elkaar, in de klas, met de tutor, in een projectgroep en met  docenten. Maimonides is een moderne en ambitieuze school waar je kunt zijn wie je bent en waar je wordt opgeleid tot de wereldburgers van morgen. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen, te leren over de wereld en te kijken welke bijdrage je kan leveren. Daarom doen we jaarlijks mee aan maatschappelijke projecten, waarbij je je kennis en talenten inzet voor anderen binnen en buiten de Joodse gemeenschap.

Als toekomstgerichte school speelt ICT een belangrijke rol in het onderwijs. Zo werk je bij ons op je eigen laptop, maar besteden we ook veel aandacht aan de rol van social media en vele andere aspecten van de digitalisering in de samenleving. Maar naast het werken met de computer is er veel aandacht voor samenwerken, presenteren, onderzoeken, kritisch denken en zelfstandig werken.

Leerlingen worden op Maimonides opgeleid tot trotse Joodse jongvolwassenen, midden in de Nederlandse samenleving. Daarom behandelen we allerlei aspecten van het Jodendom op school, zoals religie, tradities, cultuur, zionisme, geschiedenis en taal. Dit doen we in specifieke vakken, maar vooral ook in projecten. Ook hebben we verschillende activiteiten ter versterking van jouw Joodse identiteit en vieren we zowel Joodse als Nederlandse feest- en gedenkdagen. 

Maimonides bestaat 95 jaar en kijkt met trots terug op haar bijzondere rol in Joods  Nederland. Kom jij bij ons werken aan de toekomst?

Maimonides Actueel

03 juni 2024

Comme un poisson dans l'eau

Vandaag ging klas 2mh voor géographie en français naar de Amstel om daar meer te leren over deze rivier, polders en de molen die daar staat. Zo leerden de leerlingen dat...
Lees meer
07 mei 2024

Journalist in de klas

‘Is een kat in de boom nieuws?’ vroeg de journalist aan de klas. Het was een vraag waarmee een gastles bij aardrijkskunde in klas 2hv begon. De les sloot aan bij een opdracht over stedelijke vraagstukken in de krant.
Lees meer