Over Maimonides

JSG Maimonides heeft een ruim (voortgezet) onderwijsaanbod in huis: mavo, havo, vwo en telt ongeveer 150 leerlingen.

Maimonides is een brede Joodse school die midden in de samenleving staat. We hechten aan de open, positieve sfeer op school waar mensen respectvol met elkaar omgegaan. Leerlingen, het team en ouders kiezen bewust voor Maimonides en hebben daardoor een sterke band met de school. Door die betrokkenheid ontstaat er een sfeer waar  leren en de individuele ontwikkeling door onze leerlingen als leuk en waardevol wordt ervaren.  

Maar we leren natuurlijk vooral met elkaar, in de klas, met de tutor, in een projectgroep en met  docenten. Maimonides is een moderne en ambitieuze school waar je kunt zijn wie je bent en waar je wordt opgeleid tot de wereldburgers van morgen. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen, te leren over de wereld en te kijken welke bijdrage je kan leveren. Daarom doen we jaarlijks mee aan maatschappelijke projecten, waarbij je je kennis en talenten inzet voor anderen binnen en buiten de Joodse gemeenschap.

Als toekomstgerichte school speelt ICT een belangrijke rol in het onderwijs. Zo werk je bij ons op je eigen laptop, maar besteden we ook veel aandacht aan de rol van social media en vele andere aspecten van de digitalisering in de samenleving. Maar naast het werken met de computer is er veel aandacht voor samenwerken, presenteren, onderzoeken, kritisch denken en zelfstandig werken.

Leerlingen worden op Maimonides opgeleid tot trotse Joodse jongvolwassenen, midden in de Nederlandse samenleving. Daarom behandelen we allerlei aspecten van het Jodendom op school, zoals religie, tradities, cultuur, zionisme, geschiedenis en taal. Dit doen we in specifieke vakken, maar vooral ook in projecten. Ook hebben we verschillende activiteiten ter versterking van jouw Joodse identiteit en vieren we zowel Joodse als Nederlandse feest- en gedenkdagen. 

Maimonides bestaat ruim 90 jaar en kijkt met trots terug op haar bijzondere rol in Joods  Nederland. Kom jij bij ons werken aan de toekomst?

Maimonides Actueel

17 september 2022

Amsterdam CleanUp Day

Onze leerlingen hebben meegedaan met Amsterdam CleanUp Day. In groepjes gingen de leerlingen van 3m, 4 en 6v met grijpers en vuilniszakken de wijk in om hun bijdrage aan het milieu te leveren. Gezien de gevulde zakken was dat hard nodig!
Lees meer
11 juli 2022

Diploma-uitreiking

De gymzaal was prachtig aangekleed, want voor het eerst sinds lange tijd was er een diploma-uitreiking in de gymzaal met alle geslaagden van Maimonides. Het was een feestelijke avond!
Lees meer