Mysterieuze moordzaak…

22 juni 2021

Deze week zal ‘The Ring of Death’ in première gaan. Een heuse mysterieuze moordzaak op Maimonides. In de hoofdrol leerlingen uit klas 1 en 2 die afgelopen periode kozen voor de verdiepingsklas Beth Chagall.

Ook de andere verdiepingsklassen hebben niet stilgezeten. Bij Beth Spinoza werkten enkele leerlingen hun technische skills bij door te sleutelen aan fietsen. Toch fijn om te weten hoe je een band moet plakken als je een keer een lekke band hebt.

Andere leerlingen bij Beth Spinoza verdiepten zich in de verschillende wereldreligies. Ter afsluiting is afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan de Oude Kerk in het centrum. Daar concludeerden de leerlingen dat dit van oorsprong katholiek bouwwerk nu een protestantse kerk moest zijn.

Vechtsport, zelfverdediging en voetbal. Dat stond allemaal centraal bij Beth Macabbi. Leerlingen werkten toe naar een zelfgekozen sportdoel: sneller worden, behendiger worden of bijvoorbeeld sterker worden… Het heerlijke was dat afgelopen periode veel buiten gesport kon worden.

Beth Einstein stond in het teken van een autorace. Daarom werd er met bestuurbare auto’s gereden om de behendigheid te trainen. Daarnaast werden bouwspellen gedaan.

Op Maimonides is ruimte voor je talent. Per periode kunnen de leerlingen uit klas 1 en 2 kiezen voor een van de verdiepingsklassen: Beth Macabbi (‘sport’), Beth Chagall (‘creativiteit’), Beth Einstein (‘wetenschap’) en Beth Spinoza (‘verdieping’). Welke beth kies jij in het nieuwe schooljaar?

Media
  • Beth Chagall - The Ring of Death