Uitslag verkiezingen 'Maimo kiest!'

19 maart 2021
AMSTERDAM – Tijdens de zeer lokale verkiezingen op het Maimonides hebben leerlingen en leraren hun stem kunnen uitbrengen. De uitslag is inmiddels bekend; de VVD is ook op het Maimonides de grootste partij. De opkomst was helaas 33.8%, maar geeft een redelijk beeld van de tendens in de school.  

De VVD is bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer zowel op Maimonides als landelijk de grootste partij, gevolgd door de PVV. Ook D66 kon op steun rekenen en is op het Maimonides de derde partij. Opvallend is het aantal stemmen op de Christen Unie, zij konden rekenen op 7 van de 80 stemmen.  

Docent Maatschappijleer Barrie de Groot is tevreden met het Maimo-kiest! project wat is afgesloten met deze verkiezingen. In de afgelopen weken is er tijdens mentorlessen en tijdens vakken als M&M en maatschappijleer aandacht besteed aan de Tweede Kamerverkiezingen.  ‘Het plan was eigenlijk om de verkiezingen zo echt mogelijk te laten lijken door op 17 maart in de pauze in de aula een stemhokje neer te zetten, stembiljetten te printen en een kliko als stembus te gebruiken. Helaas konden we dit niet corona-proof door laten gaan’ aldus de docent. De verkiezingen zijn nu via Forms verlopen. Er is voor gezorgd dat het stemmen anoniem is gebleven, door enkel naar de scores te kijken.  Media
  • Verkiezingen Maimonides 2021