Maimonides heeft €3770,- opgehaald

15 juni 2020

De derdeklassers van Maimonides hebben op donderdag 11 juni een online veiling gehouden om geld in te zamelen voor het nieuw te bouwen Amigourhuis in Be’er Sheva in Israël. De veiling, die via ZOOM plaats vond, heeft €3770,- euro opgebracht, meer dan het dubbele doelbedrag! Ouders, familieleden en bekenden hebben ruimhartig geboden op de prachtige items, die de leerlingen hebben weten te bemachtigen voor deze veiling. JBO, CIA en natuurlijk alle familieleden zijn ontzettend trots op onze maatschappelijk betrokken Maimonides-leerlingen, Kol ha kavod!

De derdeklassers die aankomend jaar naar Israël gaan, hebben een veiling opgezet, waarvoor ze niet alleen een prachtig logo en een website hadden gemaakt, maar afgelopen week ook tijdens een online veiling op ZOOM geweldige veilig-items hebben aangeboden, van bij- tot kooklessen, sportclinics, designadvies, privé-concerten en zelfs hotelovernachtingen en gidsen in Israël! De hoogste opbrengsten van de veiling zijn voor de huiskamerconcerten van zowel Yentl (wel bekend van the voice) als Emma en Laila en een gesigneerd Ajax shirt.

JBO (Joods Bijzonder Onderwijs) werkt al een aantal jaar samen met de Collectieve Israël Actie (CIA). Naast dat de CIA de reis van de bovenbouwleerlingen van het Maimonides iedere twee jaar naar Israël mogelijk maakt voor al onze leerlingen, zijn ze een Nederlandse non-profitorganisatie die kwetsbare gemeenschappen in Israël steunt. De leerlingen die naar Israël afreizen, zetten zich voorafgaand aan de reis altijd in, om voor een project van de CIA geld op te halen, en bezoeken dit project tijdens de reis. De afgelopen twee keer betrof dat een bezoek aan een Amigourhuis, dat beide keren het hoogtepunt van de reis bleek te zijn. De leerlingen kijken er al naar uit om de volgende keer met een goed gevulde envelop de toekomstige bewoners van het Amigourhuis te kunnen bezoeken!

Op de website van de leerlingen vindt u meer informatie over het project en de veiling.

De veiling is inmiddels gesloten.

Media
  • Amigour

Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.