Drie winnaars Centropa 2020

19 mei 2020
Wauw, zojuist is bekend geworden dat leerlingen uit onze brugklas in de prijzen zijn gevallen in de Centropa videocompetitie. Naast een eervolle vermelding is een eerste en tweede prijs gewonnen in deze internationale wedstrijd. 

In periode 2 hebben de leerlingen voor het vak Mens en Maatschappij een video gemaakt. De categorieën waaruit gekozen worden, waren: Virtual Jewish Cookbook, My Community of Family History. Centropa schrijft deze wedstrijd jaarlijks uit onder verschillende Joodse scholen in Europa. Het doel van dit project is om leerlingen bewust te maken van de eigen Joodse identiteit. Vanuit Maimonides deden er 24 leerlingen mee. De winnaars wonnen in de categorie Familiy History. 

De video's van de drie winnaars zijn hieronder te bewonderen.
De eerste prijs (200 euro) ging naar Nathan die met zijn creatieve video de kijker meeneemt in zijn familiegeschiedenis. Daarbij vertelt hij dat hij zich bewuster is geworden van zijn eigen identiteit. 

De video die de tweede prijs heeft behaald, weet de kijker te raken. Een ontroerende en boeiende familiegeschiedenis waarin hoop een belangrijke rol speelt: Wonders do Exist. Een prachtige film beloond met 100 euro voor Noam.

Met recht een eervolle vermelding voor de video van Sharai! Dit filmpje liet al veel indruk achter tijdens de première op school, maar maakte ook indruk bij de jury van Centropa. In gesprek met haar opa wordt zijn verhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog verteld. De film eindigt met:  I am very proud of my grandfather. 

De volledige uitslag van de Centropa videocompetie 2020 vindt u via deze link.
Media